Μια ανακάλυψη που ενώνει τον ουρανό με τη θεολογία έχει έρθει στο φως μέσα από την ανάλυση επιστημονικών δεδομένων της NASA και τη μελέτη δύο ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους, μια σεληνιακή έκλειψη που συνέβη την Παρασκευή 3 Απριλίου του 33 μ.Χ. φαίνεται να ταυτίζεται με τη χρονική στιγμή της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού.Η συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται…
Μια ανακάλυψη που ενώνει τον ουρανό με τη θεολογία έχει έρθει στο φως μέσα από την ανάλυση επιστημονικών δεδομένων της NASA και τη μελέτη δύο ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους, μια σεληνιακή έκλειψη που συνέβη την Παρασκευή 3 Απριλίου του 33 μ.Χ. φαίνεται να ταυτίζεται με τη χρονική στιγμή της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού.
Ένα ουράνιο φαινόμενο «φωτίζει» τη σκοτεινή ημέρα του Γολγοθά
Η συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται εδώ και καιρό από πολλούς μελετητές ως πιθανή για τον σταυρικό θάνατο του Ιησού. Τα μοντέλα της NASA που απεικονίζουν την κίνηση των ουράνιων σωμάτων αποκαλύπτουν ότι εκείνο το απόγευμα, στη γη της Ιερουσαλήμ, ο κόσμος θα μπορούσε να αντικρίσει μια κόκκινη Σελήνη – αποτέλεσμα μιας έκλειψης που συνέβη λίγο μετά τη δύση του ήλιου.
Σύμφωνα με τους καθηγητές Colin Humphreys και W. Graeme Waddington, η αναφορά της Καινής Διαθήκης στη «Σελήνη που έγινε σαν αίμα» και στο σκοτάδι που κάλυψε τη γη, ενδέχεται να μην είναι απλώς συμβολισμός ή προφητεία, αλλά ιστορική μαρτυρία ενός πραγματικού φαινομένου. Οι δύο ερευνητές θεωρούν ότι ο Απόστολος Πέτρος, στις Πράξεις των Αποστόλων, δεν μιλούσε για μελλοντικά γεγονότα, αλλά για βιώματα της ίδιας της εποχής του, ερμηνεύοντας την προφητεία του Ιωήλ ως εκπλήρωση και όχι ως προειδοποίηση.
Ειδικά το σκοτάδι που, σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, κάλυψε τον τόπο από το μεσημέρι έως τις τρεις το απόγευμα, ίσως να μην είναι μόνο πνευματικό ή μεταφορικό φαινόμενο, αλλά να συνδέεται με το ίδιο το ουράνιο φως – ή μάλλον, την απουσία του.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναφορά σε απόκρυφα κείμενα, όπως η λεγόμενη «Αναφορά του Πιλάτου», που περιγράφει σκοτείνιασμα του ήλιου, εμφάνιση των άστρων και μια σελήνη σαν αίμα κατά τη διάρκεια της Σταύρωσης. Αν και τα συγκεκριμένα κείμενα δεν ανήκουν στον επίσημο κανόνα της Καινής Διαθήκης, αποτελούν για τους ερευνητές επιπλέον ενδείξεις που ενισχύουν την υπόθεση περί αστρονομικού φαινομένου.
Δείτε και αυτά